Zoals JIJ

Zoals JIJ is een maatjesproject voor tieners van 14-20 jaar oud. Als tiener kan je best ingewikkelde keuzes en situaties tegenkomen: het kan dan fijn zijn om terecht te kunnen bij iemand die naar je luistert en er voor je is. Een online community van Mett kan helpen meer verbinding te creëren.

Wat is het doel van de vrijwilligersorganisatie?

Zoals JIJ koppelt jonge mensen uit Utrecht aan (kwetsbare) tieners voor duurzame relaties. 

We weten vanuit onze eigen jeugd dat je best wel ingewikkelde keuzes en situaties tegen kunt komen als tiener. Het kan dan super fijn zijn om terecht te kunnen bij iemand die naar je verhaal wil luisteren en er voor je is. Een soort grote zus met net wat meer levenservaring. Bij Zoals JIJ kunnen jongeren (14-20 jaar) een maatje vinden die jou een luisterend oor biedt en waarmee je ook leuke dingen kunt doen.  

Hoeveel vrijwilligers zijn er momenteel betrokken?

Er zijn in totaal 50 vrijwilligers betrokken bij Zoals JIJ. 

Waarom wil Zoals JIJ een online platform via Mett?

Een platform van Mett helpt ons om ons werk verder te structureren en professionaliseren: een online community spreekt ons daarbij het meest aan.  

Hoe wil Zoals JIJ het platform van Mett inzetten? 

Vooral een online community van Mett kan ons verder helpen. We willen meer verbinding creëren tussen de verschillende vrijwilligers. Zo kunnen wij nieuwe initiatieven genereren en onze informatie richting hen op een meer professionele wijze overbrengen.

Stel, Zoals JIJ wint de wedstrijd en is een jaar verder met het online platform. Wat is er dan veranderd ten opzichte van de huidige situatie?

Onze hoop is om verder te groeien, ook in andere steden. Hiervoor lopen al verschillende lijntjes, maar met een online platform kan dit wellicht een echte kick-start krijgen. 

Images

Cookie settings