Flevolandse Theatervereniging JTL

Flevolandse Theatervereniging JTL is een inclusieve, laagdrempelige vereniging. Het doel? Leden, met of zonder beperking, kennis laten maken met theater in al zijn facetten. Met een Mett-platform kunnen zij meer mensen bewust maken van het belang van vrijwilligerswerk voor de maatschappij én jezelf.

Wat is het doel van de vrijwilligersorganisatie?

Flevolandse Theatervereniging JTL werd al in 1988 opgericht. Tien jaar later kreeg de vereniging de naam Flevolandse Theatervereniging JTL. JTL is een inclusieve vereniging, laagdrempelig, altijd bereid om te kijken wat wél kan. Het doel van onze Theatervereniging? Onze leden, met of zonder beperking, kennis laten maken met theater in al zijn facetten. 

Hoeveel vrijwilligers zijn er momenteel betrokken?

Er zijn in totaal 45 vrijwilligers betrokken bij Flevolandse Theatervereniging JTL. En het mooie is: Theathervereniging JTL wordt uitsluitend door vrijwilligers gerund! 

Waarom wil Flevolandse Theatervereniging JTL een online platform via Mett?

Een platform van Mett helpt ons onze naamsbekendheid te vergroten. We zijn al 35 jaar inclusief, maar horen vaak nog steeds dat men ons niet kent. Wij zijn meer dan alleen een theathervereniging:

  • We doen veel aan het hergebruiken van diverse materialen voor zowel kostuums als decor etcetera.
  • We bieden drie ochtenden per week een werkplek aan mensen die óf de nederlandse taal beter moeten leren spreken óf die voor behoud van uitkering een tegenprestatie moeten leveren door het doen van vrijwilligerswerk.
  • Onze vereniging biedt daarnaast ook tijdsbesteding aan voor mensen met autistisch spectrum e.d. 

 Daarnaast willen wij ook meer mensen bewust maken van het belang van vrijwilligerswerk voor de maatschappij én jezelf.

Hoe wil Flevolandse Theatervereniging JTL het platform van Mett inzetten? 

Meer bekendheid geven aan de vele mogelijkheden die vrijwilligerswerk levert. En dat dit óók al kan als je bijvoorbeeld maar een half uur per week inzetbaar bent. Daarnaast kan je bijvoorbeeld ook al veel betekenen voor een organisatie als je de kennis vanuit jouw loopbaan in kunt zetten: ook als je wat ouder bent!

Stel, Zoals JIJ wint de wedstrijd en is een jaar verder met het online platform. Wat is er dan veranderd ten opzichte van de huidige situatie?

Dan zijn er meer mensen bewust gemaakt van het belang wat vrijwilligerswerk. Niet alleen voor de maatschappij, maar ook voor jezelf.

Images

Cookie settings