Nieuw: toon gerelateerde content naast een bestaand bericht

October 28, 2022
645 keer bekeken 7 comments

Gerelateerde content tonen naast een bestaand bericht? Je kunt nu items met dezelfde tag als gerelateerde content tonen in een bericht. Is een gebruiker dus geïnteresseerd in een bepaald onderwerp, dan krijgt deze gebruiker ook content te zien die gerelateerd is aan dit onderwerp.

Gerelateerde content

Binnen Mett is het mogelijk om gebruikers gerelateerde content aan te bieden op basis van tags. Zodra items eenzelfde tag hebben en de gerelateerde content staat aan, is het mogelijk om deze items te tonen als voorgesteld bericht in het item waar de gebruiker op dat moment in zit. Hierdoor kun je dus verschillende items met hetzelfde hoofdonderwerp tonen in een bericht zodra deze allemaal dezelfde tag(s) hebben. 

Instellen

De related content heeft alles te maken met tags. Zodra je in de opties van de betreffende pagina de tags aanzet, krijg je ook de mogelijkheid om het vinkje 'gerelateerde content' aan te zetten. 

Vervolgens worden alle items getoond die dezelfde tag hebben. Dus als een bericht de tag ‘participatie’ en ‘inwoners’ heeft, wordt er onder dat bericht alle items getoond uit het platform die de tag ‘participatie’ en ‘inwoners’ hebben. Het maakt niet uit op welk paginatype deze berichten staan. Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden met de rechten. De gerelateerde content wordt alleen getoond aan gebruikers die rechten hebben om deze te zien. Hierbij is de volgorde van de gerelateerde content gebaseerd op datum: van nieuw naar oud en worden er maximaal vijf berichten getoond.

Paginatypes

De gerelateerde content wordt ingesteld voor de volgende paginatypes:

  • agenda
  • blog
  • nieuws 
  • e-participatie
  • forum

Voorbeeld

In dat geval zou je onder een nieuwsbericht andere nieuwsberichten kunnen tonen die eenzelfde tag hebben. Je krijgt dan bijvoorbeeld:

Bekijk ook:
Nieuwsbericht X (tag: participatie)
Nieuwsbericht Y (tag: participatie)

Nieuwsbericht X en nieuwsbericht Y hebben in dit geval dezelfde tag(s) als het nieuwsbericht die geopend wordt door de gebruiker.

Vragen, opmerkingen of complimenten?

Plaats dan een reactie in het veld hieronder. Vinden we leuk!

Images

Bekijk ook

7  reacties

Ellen Buwalda March 24, 2023

Klinkt als bekend principe bij o.a. de winkels zoals Bol.com, Wehkamp etc. Mooie feature!
Nu was ik op zoek naar meer info over #tags en belandde ik hier. Uiteindelijk gaat het bij beide situaties wel om een goed beheer van tags. Al jaren mis ik hier binnen ICT omgevingen een gebruiksvriendelijke tool voor die nmm wel vanuit ICT te faciliteren is. Het werkt tenslotte ook al op LinkdeIn. Het is waarschijnlijk dan wel level next binnen communityplatforms ...

Nanda van der boom October 28, 2022

Nice! gaan we eens uitproberen

 

Juliette van der Wurff ✪ October 28, 2022

Yvonne van Vliet ​​​​Guido Verboom Nanda van der boom Julie Naesens  Corinne Beckers  worden hier ook wel blij van denk ik!!!!wink

Natalie Rohlof October 28, 2022

Manoe Mesters Hier word je toch helemaal blij van?

Joske Giesen October 28, 2022

Guido van Leeuwen, de gerelateerde content staat inmiddels live! Mocht je hier nog vragen over hebben, dan horen we het graag.

Lotte Nijhof September 29, 2022

Hi Guido van Leeuwen, leuk dat je enthousiast bent! Related content gaat mee met de release van over twee weken. Dit betekent dat het beschikbaar is binnen alle Mett-platformen op vrijdag 14 oktober. Goed om te weten: het staat dan niet direct live, als beheerder moet je dit met een vinkje activeren (zie ook de uitleg hierboven👆). 

Guido van Leeuwen September 29, 2022

Dat is mooi. Hoor graag wanneer het voor mijn platforms beschikbaar komt. Zou graag voor een van mijn platforms (NAL) willen testen.

Cookie settings