Week van de Privacy: hoe bewust ga jij om met je gegevens?

April 08, 2022
1987 keer bekeken 0 comments

Online privacy heeft bij Mett al jaren de hoogste prioriteit. Daarom vinden wij het van belang om in de Week van de Privacy hier extra aandacht aan te geven. Om beheerders hierin verder te helpen, hebben we 3 belangrijke punten op een rijtje gezet. Weten welke dat zijn? Lees dan verder!

Controleer de privacyinstellingen

In het platform zijn privacyinstellingen aan te passen. Deze instellingen zijn platform-breed. Kortom: wanneer je de instellingen aanpast, worden deze voor nieuwe gebruikers doorgevoerd. Bestaande gebruikers krijgen deze instellingen niet automatisch. Wil je dat zij ook bepaalde instellingen krijgen? Dan kunnen ze dit zelf aanpassen in het eigen profiel. 

Rondom de livegang van het platform worden samen met de Mett-adviseur de privacyinstellingen gecheckt. Soms kan dat een tijdje geleden zijn. Om zeker te weten of deze instellingen nog steeds kloppen, kan een check handig zijn. Ga hiervoor naar je eigen naam rechtsbovenin (hiervoor moet je wel ingelogd én beheerder zijn) en klik op 'instellingen'. In het tabblad 'privacy' is het mogelijk om de huidige instellingen te bekijken. 

Let op: wijzig deze instellingen niet zomaar. Het is handig om dit eerst intern met een privacy-officer te overleggen én de privacyverklaring hierop aan te passen.

Meer over de privacyinstellingen? Neem dan eens een kijkje in ons helpcenter.

Privacyverklaring 

Naast dat het goed is om de privacyinstellingen te checken, is de privacyverklaring ook erg belangrijk. Deze verklaring is onder andere gebaseerd op de privacyinstellingen. Wanneer je in één van deze twee dus iets veranderd, is het belangrijk om dat bij de ander ook te doen. 

We bieden de privacyverklaring aan in de footer van het platform. Daarnaast plaatsen we standaard een sjabloon in deze privacyverklaring. Deze kan aangepast worden op basis van de eigen situatie. 

Meer over de privacyverklaring? Neem dan eens een kijkje in ons helpcenter.

Privacyinstellingen in het profiel

Krijg je als beheerder vragen van gebruikers over de privacyinstellingen? Dan kan je wijzen op het feit dat ze hun eigen instellingen kunnen aanpassen in het profiel. Sinds kort hebben we hier verbeteringen in doorgevoerd, waardoor het gemakkelijker is om deze instellingen in te zien en te begrijpen. 

Alvast zien hoe deze verbeteringen eruit zien? Bekijk dan de video.

Meer weten over de privacyinstellingen in het eigen profiel? Lees dan verder!

Vragen, opmerkingen of complimenten?

Plaats dan een reactie in het veld hieronder. Vinden we leuk!

Images

Bekijk ook

0  reacties

Cookie settings