Wanneer is participatie eigenlijk succesvol?

March 17, 2022
2475 keer bekeken 0 comments

Daar gaan de (virtuele) deuren open. Weer een bewonersavond, burgerpanel en meedenkenquête. Informatie wordt opgehaald, meningen worden gepeild en stellingen worden ingenomen. En na afloop concluderen we dat ‘de participatie’ succesvol was.

Maar waar baseren we dat eigenlijk op? En hebben we wel allemaal hetzelfde idee van succesvolle participatie? Dat blijkt in de praktijk heel erg te verschillen. Het is namelijk maar wie je spreekt. De beleidsambtenaar die opgelucht is dat er geen nieuwe standpunten naar boven kwamen. De communicatieadviseur die blij is dat er zoveel mensen meededen. Of de projectleider die vooral trots is op het transparante proces. Tijd dus om het eens te hebben over wat succesvolle participatie nu eigenlijk is en welke factoren daarbij een rol spelen.

Nicolette Ouwerling van Citisens, Marion van der Voort van Bureau voor Gebiedscommunicatie en Jasper Ludolph van Mett gaan weer onder leiding van Natalie Rohlof met elkaar in gesprek over participatie, burgerinitiatieven en het vermijden van de Raad van State.

Images

Bekijk ook

0  reacties

Cookie settings