Mettamorfose Mett Academy

June 04, 2021
139 keer bekeken 0 comments

Begin 2021 hebben wij de Mett Academy in een nieuw jasje gestoken. Of zoals wij het nog liever noemen: een Mettamorfose gegeven.

De Mett Academy is een online omgeving voor iedereen die in Mett werkt. Met deze boodschap in gedachten hebben wij het platform een volledig nieuw uiterlijk gegeven zodat hij aansluit bij jou als beheerder!

Voor de trouwe Mett Academy gebruiker komt onderstaande schermafbeelding je waarschijnlijk bekend voor. In eerste instantie was gekozen voor meer donkere kleuren en een afwijkend lettertype. 

We misten op de Mett Academy de aansluiting met de huisstijl van Mett. Mett maakt gebruik een frisse, kleurrijke huisstijl met herkenbare iconen. Het groen van de vorige Mett Academy is bewaard gebleven, maar de overige elementen is in lijn getrokken met www.mett.nl. Dit zorgt voor herkenbaarheid. 

Ook de indeling van de homepagina hebben wij onder handen genomen. De belangrijkste vraag voor het inrichten van deze homepagina was wat de toptaken van gebruikers van de website waren. Deze drie toptaken zijn in opvallende blokken bovenaan de pagina geplaatst zodat ze makkelijk te vinden zijn. Deze blokken waren een mooie gelegenheid om de herkenbare iconen uit de huisstijl van Mett terug te laten komen. Deze iconen helpen gebruikers om snel te scannen waar de blokken over gaan. 
Deze blokken-indeling gebruikten wij ook al op de eerdere versie van de homepagina, maar deze homepagina miste dynamische content. De homepagina werd niet geupdate met recente items of nabije afspraken. Dit misten wij, omdat dit een trigger kan zijn om bezoekers terug te trekken naar jouw website. We hebben daarom op de nieuwe homepagina ruimte gemaakt voor de laatste updates in Mett, uitgelichte items, geplande evenementen en mooie voorbeelden van Mett-platformen. Deze contentblokken worden automatisch geupdate en zijn een mooie teaser voor gebruikers om verder rond te kijken door het platform.

De nieuwe Mett Academy is dus heringericht vanuit de gedachte wat een beheerder op het platform zoekt. Uiteindelijk zijn wij natuurlijk niet de gebruiker van Mett. Daarom wilden we onze vernieuwde idee├źn graag toetsen bij een aantal beheerders. In de vorm van testsessies hebben wij gekeken of beheerders inderdaad konden vinden wat zij zochten en zijn wij het gesprek aangegaan over de nieuwe omgeving. Met deze input konden wij de puntjes op de i zetten. We blijven natuurlijk doorontwikkelen, dus als jij tips of opmerkingen hebt over de nieuwe omgeving of zelf een Mettamorfose zou willen, dan horen wij dat heel graag.

 

Images

Bekijk ook

0  reacties

Cookie settings