Training digitale toegankelijkheid

5060 keer bekeken 2 comments

Tijdens deze training leer je hoe je jouw Mett-platform vult met toegankelijke content en hoe je de site daarop aanpast.

Alle overheidswebsites en -platforms moeten verplicht voldoen aan de verplichte WCAG 2.1. Tijdens de training leer je welke richtlijnen je moet volgen zodat je platform voldoet aan de toegankelijkheidseisen en hoe je toegankelijke content in Mett kan aanbieden.

Meer over toegankelijkheid

Digitale informatie is niet zomaar voor iedereen toegankelijk. Miljoenen Nederlanders hebben één of meerdere beperkingen. Denk hierbij aan mensen die blind of slechtziend zijn; doof of slechthorend; motorisch beperkt of zwakbegaafd. Online informatie kan voor hen een belemmering vormen als deze niet op een toegankelijke manier wordt gepresenteerd. Het is daarom belangrijk dat je website goed in elkaar zit, zodat ook gebruikers met een beperking de informatie goed tot zich kunnen nemen.

Een toegankelijke website is een gedeelde verantwoordelijkheid van Mett en platform beheerders. Vanuit Mett zorgen wij ervoor dat je platform technisch voldoet aan de strengste eisen. Jij zorgt er als beheerder voor dat de content toegankelijk is. Hoe? Dat leer je in deze training. Denk aan het toevoegen van alternatieve teksten aan informatieve afbeeldingen en het juist gebruik van tekstopmaak.

Voor wie: De training drempelvrije content is voor communicatie- en ICT-professionals bij de overheid en ook voor andere beheerders die het belangrijk vinden dat de content op hun website toegankelijk is.

Praktische informatie

Cursusduur

1,5 uur

 

Kosten

600 euro

 

Aantal deelnemers

Maximaal 10 deelnemers

 

Locatie

Online of offline

 

Ja, ik wil deze training volgen!

Schrijf je direct in voor de toegankelijkheidstraining! Heb je vragen over deze training? Stel ze aan ons! We helpen je graag verder. 

Direct inschrijven

Images

X (voorheen Twitter)

2  reacties

caniedit dd dd February 01, 2023

hi

caniedit dd dd February 01, 2023

ee

Cookie settings