KleurrijkWonen bindt geïnteresseerden en (toekomstige) huurders met een online community

July 13, 2023
386 keer bekeken 0 comments

Makkelijk communiceren met geïnteresseerden en huurders van woningbouwprojecten? Dat is precies wat de woningcorporatie KleurrijkWonen doet met een online community van Mett. Op kleurrijkwonen-projecten.nl kunnen geïnteresseerden en (toekomstige) huurders actuele informatie vinden over projecten.

KleurrijkWonen

KleurrijkWonen is een moderne woningcorporatie, werkzaam in de regio Rivierenland en Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. Starters, gezinnen, alleenwonenden en mensen met een zorgbehoefte wonen bij KleurrijkWonen prettig en betaalbaar. KleurrijkWonen verhuurd meer dan 15.000 woningen, garages, parkeerplaatsen en bedrijfsruimten. Daarnaast werkt zij hard aan leefbaarheid en duurzaamheid. Dus aan een fijn thuis voor haar huurders!

Doel

Het doel van de online community is tweeledig. Ten eerste is het openbare gedeelte van de website het visitekaartje van het team Ontwikkeling van KleurrijkWonen. Je kan hier meteen zien aan welke projecten er wordt gewerkt. En ten tweede wanneer woningen binnen een project zijn toegewezen, krijgt de huurder toegang tot de besloten online community.

Vertrekpunten

  • In (goed) contact zijn met huurders. Een online community versterkt dit contact.
  • Eigen regie hebben als team Ontwikkeling van KleurrijkWonen met betrekking tot www.kleurrijkwonen-projecten.nl
  • Alle communityleden en geïnteresseerden in één klap op de hoogte brengen van informatie.

Uitdagingen

  • Werkuren steken in het moderaten van de community.
  • De community actief en levendig houden.

Oplossing

Een online community, losstaand van de algemene website van KleurrijkWonen, zorgt ervoor dat het team Ontwikkeling op een eenvoudige wijze zelf de projectwebsite kan beheren. Door de simpele tools en templates is de website snel te actualiseren en krijgen alle projecten een eenduidige en frisse uitstraling. Op deze manier kunnen we efficiënter werken en het communicatieteam ontzorgen die voorheen altijd betrokken waren bij het wijzigen van de projectwebsite. Vanuit de algemene website van KleurrijkWonen wordt via een button en link verwezen naar de online community.

De online community bestaat uit twee delen: een openbaar gedeelte waarop (nieuwe) projecten worden gedeeld. Geïnteresseerden kunnen hier projectinformatie lezen over de woningen. Ook kunnen (toekomstige) huurders zich hier voor het besloten gedeelte registreren. In het besloten gedeelte heeft ieder project een eigen subcommunity. Huurders kunnen in iedere subcommunity informatie vinden over hun eigen project, vragen stellen en in contact komen met andere huurders.

Resultaat

Een van de bouwprojecten heeft inmiddels het gehele proces doorgelopen, waarbij het project in het openbare gedeelte in de etalage stond. In het besloten gedeelte werden huurders bij oplevering betrokken om te communiceren en vragen te stellen. Binnen dit proces merkt het team Ontwikkeling van KleurrijkWonen dat het delen van procesinformatie en het communiceren met huurders via de community zeer gewaardeerd wordt.

Het onderdeel ‘vraag en antwoord’ wordt in de subcommunity nog steeds zeer goed gebruikt. Vrijwel dagelijks wordt er een vraag gesteld. Zowel vraag als antwoord zijn hierbij zichtbaar voor alle geregistreerde huurders van het project. Dit zorgt ervoor dat de projectconsulent minder wordt gebeld met vragen.

KleurrijkWonen is in de beginfase van de online community gestart met één project. Inmiddels zijn er drie nieuwe projecten bijgekomen. Het doel is om in de toekomst de projecten binnen de online community nog verder uit te breiden. Een ander doel is om nog meer collega’s te enthousiasmeren de online community te gebruiken, nadat de eerste projecten positief zijn verlopen.

Wat vindt de klant?

"Mett is een zeer gebruiksvriendelijk platform. Eenvoudig in gebruik met een groot bereik. De medewerkers van Mett zijn zeer behulpzaam, goed bereikbaar zijn en reageren snel. Dat is zeker een plus."

Judith Consen
Projectmanager Nieuwbouw

Images

X (voorheen Twitter)

Bekijk ook

0  reacties

Cookie settings