De winst van een alumni community

September 03, 2023 462 keer bekeken 0 comments

Start

2023-10-09 at 14:00

End

2023-10-09 at 15:30

The maximum amount of registrations has been reached. You can no longer sign up.

Location

Onderwijsinstellingen moedigen hun alumni aan om zich te blijven ontwikkelen. Want een leven lang ontwikkelen, dat is nog lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. Een alumni community kan daarbij goed van pas komen. Toch is community-breed denken (nog) niet overal gangbaar.

Het ontbreekt soms aan visie, draagvlak of capaciteit. Herkenbaar? En wil je hiermee aan de slag? Dan nodigen wij - Nimeto en Mett - jou graag uit voor onze online inspiratiesessie op maandag 9 oktober 2023 van 14:00-15:30 uur.

Wat kun je verwachten?

Als voorloper gelooft Nimeto in de kracht van communities. Zij bieden (oud) studenten binnen hun community een netwerk van vakgenoten, een e-learning programma, aanvullende trainingen, kortingsacties, vacatures en nog veel meer. Maar hoe zijn zij begonnen? Welke stappen zijn hieraan voorafgegaan? Hoe komt een alumni community tot leven en hoe houd je de community in stand?

Met deze eerste inspiratiesessie trappen we een reeks sessies af over het starten, bouwen en behouden van een alumni community. Ben jij erbij?

Een win-win-win situatie

Tijdens de inspiratiesessie gaat Simone Ooijens van Nimeto dieper in op de win-win-win situatie van een alumni community: 

  • Win 1: De ontwikkeling van studenten stopt niet na het afstuderen. Een ‘leven lang ontwikkelen’ is het doel. Blijf daarom contact houden met oud-studenten en geef oud-studenten een kickstart met het opbouwen van een netwerk. 
  • Win 2: Huidige studenten krijgen zicht op de arbeidsmarkt via verhalen van afgestudeerde studenten, masterclasses, stages en vacatures. 
  • Win 3: De onderwijsinstelling en de docenten krijgen zicht op waar studenten in eerste instantie terecht komen en de periode daarna. Door contact te onderhouden krijgen ze een kans om op het onderwijs te reflecteren: Wat ervaren alumni als waardevol en wat hebben ze gemist? Welke aanpassingen aan de opleiding zijn gewenst? 
  • Win 4: Scholen zijn gewend om vanuit studenten te denken en daar is de laatste jaren steeds meer de doelgroep oud-studenten aan toegevoegd. Wanneer je vanuit bedrijven denkt, kun je een veel duurzamere relatie met hen opbouwen. Ook kan je gemakkelijker een beroep op hen doen voor bijvoorbeeld projecten, gastlessen en andere vormen van kennisdeling. Dit komt de kwaliteit en flexibiliteit in het onderwijs ten goede.

Interesse?

Benieuwd hoe dat in de praktijk werkt? Schrijf je dan snel in! 

Inschrijven!

 

0  reacties

Cookie settings