Energietransitie Safari

January 05, 2022 1822 keer bekeken 0 comments

Start

2022-02-08 at 14:00

End

2022-02-08 at 16:00

The maximum amount of registrations has been reached. You can no longer sign up.

Location

In samenwerking met The Imagineers en Over Morgen laten we graag een aantal succesvolle voorbeelden zien van digitale participatieplatformen waar visualisaties een grote rol spelen.

Begin december meldde het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) dat de optelsom van de plannen van energieregio’s voldoende moet zijn om in 2030 ten minste 35 TWh elektriciteit te produceren uit windturbines en grootschalige zon-pv-systemen op land, daken en grote wateren. Maar die ambitieuze plannen zijn niet zomaar gerealiseerd. Er is al zoveel gesproken over de RES 2.0, maar hoe pak je het nu concreet aan? Hoe voorkom je dat je 12 maanden van grote weerstand tegemoet gaat?

Want niet iedereen raakt enthousiast van een windturbine in de achtertuin of een zonnepark in plaats van een weiland. Transparant communiceren en inwoners en ondernemers goed informeren is dan cruciaal. En dat gaat vaak het beste visueel. Een beeld zegt immers meer dan duizend woorden.

Tijdens de Energietransitie Safari van 8 februari 2022 laten we in samenwerking met The Imagineers en Over Morgen daar graag een aantal succesvolle voorbeelden van zien.

Suzanne Leguijt vertelt er bijvoorbeeld over de campagnematige aanpak voor de online participatie over plekken voor windmolens en zonnevelden in Gemeente Soest. Die aanpak resulteerde uiteindelijk in een grote hoeveelheid reacties op het participatieplatform denkmeeover.nl

We nemen je 8 februari mee voor een uniek kijkje achter de schermen van platformen die zich volop bezighouden met de energietransitie. En we trekken graag met jou de wildernis in, op zoek naar de beste tooling voor de RES 2.0.

Direct inschrijven

0  reacties

Cookie settings