Participatie Safari

January 26, 2021 2081 keer bekeken 0 comments

Start

2021-11-22 at 14:00

End

2021-11-22 at 16:00

The maximum amount of registrations has been reached. You can no longer sign up.

Location

Participatie: hoe ga je te werk, welke strategie kies je, hoe zorg je voor voldoende interactie en wat doe je met de resultaten? Ontdek het tijdens de Participatie Safari!

Participatie. Het is wat. Als je het niet voor de bühne wilt doen, maar inwoners, instellingen en ondernemers écht wil betrekken bij jouw plannen en je hen ook de ruimte biedt voor hun initiatieven, dan haal je jezelf veel op de hals. Want hoe ga je te werk, welke strategie kies je, hoe zorg je voor voldoende interactie en wat doe je met de resultaten??

Sinds 1,5 jaar organiseert Mett online Participatie Safari’s. We nemen een kijkje in de keuken van andere participatieplatformen en geven tips en trucs om deelnemers te activeren en online de juiste vragen te stellen. Tijdens die safari’s en in ons dagelijks werk merken we dat communicatieadviseurs en omgevingsmanagers vaak tegen dezelfde dilemma’s, vragen en uitdagingen aan lopen. Niet een antwoord is het beste, maar wij zouden Mett niet zijn als we je ook deze Safari niet de kans zouden geven om inspiratie op te doen en de kunst af te kijken van online participatie platformen die al een stap verder zijn.

Daarom organiseren we op 22 november weer een ‘echte’ Participatie Safari. Dit keer staan de volgende drie vragen centraal:

  1. Hoe geef je het project online een vliegende start? 
  2. Hoe zet je het platform in tijdens de ‘tekenen-rekenen’ fase?  
  3. Terugkoppeling prima, maar wat daarna?

We starten met een korte presentatie van Sander Engelen van Citisens over de ‘spelregels’ voor participatie. Hoe maak je beleid dat past bij de capaciteit en identiteit van de inwoner én de gemeente? Wat valt daarin eigenlijk te kiezen? Sander vergeleek 30 participatiekaders van gemeenten en zette de overeenkomsten en verschillen op een rij. Tijdens de Participatie Safari deelt hij zijn bevindingen en geeft hij zes tips voor het opstellen van en het werken met een participatievisie of -kader.

Na de presentatie van Sander neemt Bülent Acer van de gemeente Zundert je mee voor een kijkje achter de schermen van Samen Zundert en de wijze waarop de gemeente online participatie vormgeeft. Daarna vertelt Deirdre van Asch ons hoe de gemeente Arnhem het platform Denk Mee Arnhem een vliegende start gaf. 

We sluiten natuurlijk weer af met de Participatie Quiz. Dit keer staat de ‘Mwoah-denker centraal, de buurtbewoner die zich al betrokken voelt als hij weet wat er allemaal aan de hand is. 

Wil je kans maken op de prijzen, luister dan vooraf zeker naar de Mwoah-denker podcast!.

Ja, leuk! Ik schrijf me in!

0  reacties

Cookie settings